Έχουμε εκτιμήσει αρκετά τους TLSP;

Μετά την κυκλοφορία του άλμπουμ “ΑΜ” το 2013, οι ήδη επιτυχημένοι Arctic Monkeys κατέκτησαν παγκόσμια φήμη. Το indie rock συγκρότημα από τη Μεγάλη Βρετανία θεωρείται ενεργό από το 2002, έχοντας κυκλοφορήσει τουλάχιστον 6 άλμπουμ έκτοτε. Ελάχιστος κόσμος δεν γνωρίζει τη mainstream πλέον μπάντα, όπως και τον frontman της Alex Turner. Παρ’ όλα αυτά, υπάρχει ακόμα μια μερίδα ακροατών που δεν γνωρίζει πως ο Alex μαζί με τον Miles Kane -frontman των The Rascals– δημιούργησαν το 2007 ένα νέο σχήμα με το όνομα The Last Shadow Puppets (TLSP).

Ο Alex και ο Miles έχουν δημιουργήσει μια baroque pop μπάντα, με έναν πολύ ιδιαίτερο vintage ήχο, που κατ’ εμέ δεν έχει λάβει την αναγνώριση που της αξίζει, καθώς έχει επισκιαστεί από την τεράστια επιτυχία των Arctic Monkeys. Οι δύο frontmen γνωρίστηκαν πρώτη φορά το 2005 κατά τη διάρκεια ενός tour στη Μεγάλη Βρετανία, όπου ο Miles Kane με την τότε μπάντα του “The Little Flames” άνοιξε τη συναυλία των Arctic Monkeys. Το 2007 είχαν ήδη ξεκινήσει να συνθέτουν μαζί τραγούδια και το 2008 ανακοίνωσαν επισήμως την συνεργασία τους, με την βοήθεια του James Ford (κρουστά).

Η πρώτη τους κυκλοφορία με όνομα “The Age of Understatement” έφτασε αμέσως στη κορυφή των charts στο Ηνωμένο Βασίλειο. Τα μέλη κατάφεραν με έναν μοναδικό τρόπο να αιχμαλωτίσουν σε ένα άλμπουμ έντονα συναισθήματα και μελωδίες γεμάτες νοσταλγία. Μερικές από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του συγκεκριμένου άλμπουμ ήταν το ομώνυμο τραγούδι “The age of understatement”, My Mistakes Were Made For You και Standing Next To Me”. 

Για λίγα χρόνια μετά την κυκλοφορία του πρώτου τους άλμπουμ, η συνεργασία μεταξύ των Miles Kane και Alex Turner σταμάτησε για μερικά χρόνια. Το 2015 όμως, για καλή μας τύχη, ένωσαν ξανά τις δυνάμεις τους. Κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας του solo άλμπουμ του ο Miles Kane δέχτηκε τη βοήθεια του φίλου του Alex. Τελικά, όλα κατέληξαν ξαφνικά στη δημιουργία του δεύτερου άλμπουμ των TLSP. Το άλμπουμ ονομάστηκε “Everything You’ve Come To Expect” και κυκλοφόρησε το 2016. Μετά από live σε Ηνωμένες Πολιτείες και Ευρώπη για έναν χρόνο, οι TLSP το 2017 αποφάσισαν πως θα σταματήσουν ξανά την συνεργασία τους, αφήνοντας όμως ορισμένες ελπίδες για το ενδεχόμενο μελλοντικής επανένωσης για ένα τρίτο άλμπουμ.

Το δεύτερο άλμπουμ κατά την άποψη μου είναι ένα διαμάντι. Αν και όλα τα κομμάτια έχουν παρόμοια αισθητική, προσφέρουν μια δυναμική και επαναστατική ενέργεια. Ακούγοντας αυτό το άλμπουμ ο ακροατής μπορεί να νιώσει μια ποικιλία συναισθημάτων με μια σαγηνευτική vintage μουσική υπόκρουση. “Sweet Dreams,TN”, “Aviation”, “Dracula Teeth”, “Miracle Aligner”, “The Element of Surprise”, “Bad Habits” είναι τραγούδια που μπορούμε να ακούμε σε επανάληψη και να μη βαρεθούμε ποτέ. Φορέστε τα ακουστικά σας και καλή ακρόαση!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *